16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 00 · geen reacties

Op het jaarlijks Gouds Sportgala wordt Paulien van Deutekom verkozen tot sportvrouw van het jaar, waarbij ze telefonisch vanuit het Olympische Turijn aanwezig was. Tim Salomons was genomineerd als sportman van het jaar. Blij verrast was Dennis van der Spek met de uitreiking van de vrijwilligerspenning.

Over mooie dingen en lastige zaken

Toch blijkt het vaak moeilijk om sommige, met name financiële, zaken, als leek/vrijwilliger goed op orde te krijgen. De bestuursleden proberen elkaar zoveel mogelijk te steunen bij taken die moeizaam verlopen, en met name de voorzitter is wat dat betreft zeer actief en enthousiast. Voor een aantal andere taken binnen de vereniging is er sterke behoefte aan meer ondersteuning. Dat geldt voor het clubblad, het wedstrijdsecretariaat en de public relations. Ondanks dat is Schaatsclub Gouda aardig in het lokale en zelfs landelijke nieuws geweest het afgelopen schaatsseizoen. Dit dankzij enthousiaste clubleden en talentvolle wedstrijdschaatsers.

MNSC

In de zomer van 2005 nemen de schaatsverenigingen Utrecht, Nieuwegein, Woudenberg, Soest, Nijkerk en Bunschoten/Spakenburg het initiatief voor een skeelercompetitie. De MNSC wordt opgericht: de ‘Midden Nederland Skeeler Competitie’. Deze naam suggereert dat er uitsluitend wedstrijdrijders mogen meedoen, maar niets is minder waar: ook alle recreanten – van jong tot oude – die zich willen meten met de wedstrijdrijders zijn hartelijk welkom. De allereerste wedstrijd werd op 10 juni 2005 georganiseerd op de toen gloednieuwe skeelerbaan Nedereindseberg, tussen Nieuwegein en Utrecht. Daarvoor waren vertegenwoordigers van alle ijsverenigingen uit Midden-Nederland uitgenodigd. Die smeedden prompt het plan voor de competitie. Lees hier meer over de MNSC.

Prestaties

Net zoals voorgaande jaren hebben de rijdsters en rijders van de Schaatsclub Gouda er weer een sportief en mooi schaatsseizoen opzitten. Dit seizoen was er een forse daling van het aantal leden dat wedstrijden reed, van 116 naar het absolute dieptepunt van 81 personen. Ondanks de daling van het aantal wedstrijden is er een lichte stijging van het aantal persoonlijke records te zien dit jaar. Er zijn veel clubrecords verbeterd. Het totaal van 55 is het op een na hoogste van de afgelopen 10 jaar. Het ziet er naar uit dat Schaatsclub Gouda met de nieuwe lichting talenten mooie jaren tegemoet gaat.

Publicitair het meest opvallend waren natuurlijk de prestaties van Paulien van Deutekom, die in Calgary even het NR op de 1500 m in handen had en vervolgens toch maar mooi mee deed op de Olympische Spelen. Maar ook Ted-Jan Bloemen deed van zich spreken door tijdens een 5 km op het NK Afstanden er als een speer er vandoor te gaan. De eindtijd, hoewel een dik persoonlijk en clubrecord, was weliswaar voor verbetering vatbaar, maar hij heeft zich even goed in beeld gereden. Met 19 clubrecords en een baanrecord op de 700 m, scoorde hij ook opvallend goed.

Verder deden natuurlijk onder meer Tim Salomons, Joost Kool, Renske Mulder, Linda Bouwens en Niels Verwij het goed door meerdere clubrecords te rijden.

Feestavond

De jaarlijkse afsluitende feestavond werd op vrijdag 7 april 2006 gehouden en kende een geweldige opkomst. Hoogtepunt was de uitreiking van het erelidmaatschap aan Paulien van Deutekom voor haar olympische prestaties. Verder werden er weer vele clubrecordoorkondes en diverse bekers uitgereikt.

Inline-skaten

Schaatsclub Gouda organiseert haar eerste officiële inline-skatewedstrijd op de skeelerbaan in de Goudse Hout.

Bijzondere prestaties in het seizoen 2005-2006

Linda Bouwens NK Allround 15e plaats
Linda Bouwens NK Sprint 16e plaats
Paulien van Deutekom NK Afstanden 2e plaats 1500 meter
Paulien van Deutekom NK Afstanden 4e plaats 1000 meter
Paulien van Deutekom NK Sprint 9e plaats
Paulien van Deutekom Olympische Spelen 13e plaats 1500 meter
Paulien van Deutekom Olympische Spelen 6e plaats team pursuit
Ted-Jan Bloemen NK Afstanden 15e plaats 5000 meter
Ted-Jan Bloemen NK Afstanden 24e plaats 1500 meter
Ted-Jan Bloemen NK Allround 20e plaats
Tim Salomons NK Afstanden 11e plaats 1000 meter
Tim Salomons NK Afstanden 9e plaats 500 meter
Tim Salomons NK Sprint 14e plaats