16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 00 · geen reacties

In de herfstvakantie werd door Jan van de Woerdt een zeer succesvol trainingskamp in Annen georganiseerd voor alle rijders/rijdsters uit Utrecht. Aan het kamp werd deelgenomen door 45 rijders/rijdsters en 8 begeleiders. Het was een groot succes, mede door de enthousiaste begeleiders en natuurlijk ook de kok en kokkin; Ed en Nellisa Verkaaik. Buiten het trainen op het ijs in Groningen, werd er een buitenspel en zwemmen georganiseerd.

MNSC

De MNSC werd omgedoopt tot de Mijnten MNSC: de ‘Mijnten Midden-Nederland Skeeler Competitie’. Dat jaar waren er ongeveer 200 deelnemers/sters. Deze keer in Utrecht, Barneveld, Nijkerk, Eemdijk, Soest, Woudenberg en Gouda. In dit jaar trad SC Gouda tot de deelnemende en organiserende verenigingen. In het begin deden een handvol SC Gouda-rijders mee aan de wedstrijden, maar dat werden er ieder jaar meer. Lees hier meer over de MNSC.

Schaatsen op de Markt

Het schaatsen op de Markt was wederom een groot succes. De clinics werden in de ochtenduren gegeven, op een grotere baan dan vorig jaar, waarbij we de hele baan tot onze beschikking hadden. Het leverde weer nieuwe jeugdleden op.

Terugblik

Dit jaar is het bestuur gestart met een terugblik op het eigen bestuurswerk, waaraan de leden openhartig en actief deelgenomen hebben en waaruit een aantal verbeterpunten naar voren zijn gekomen, waar het bestuur mee aan de
slag kon.

Gouds Sportgala

Op 29 december 2006 werd het jaarlijkse Goudse Sportgala weer gehouden inde sporthal “de Mammoet”. Evenals vorig jaar waren Paulien van Deutekom en Tim Salomons genomineerd voor sportvrouw respectievelijk sportman van het jaar. Als sportvrijwilliger van het jaar voor onze Schaatsclub heeft het bestuur dit keer Ben de Bruin voorgedragen, die de vrijwilligerspenning uitgereikt kreeg door de Gemeente Gouda met veel complimenten voor zijn jarenlange activiteiten voor de regionale schaatssport.

Clubkampioenschappen 2006-2007

Aan de clubkampioenschappen van 11 maart jl. hebben maar liefst 130 leden deelgenomen. Het was prachtig lenteweer, zodat het dubbel genieten was voor de vele toeschouwers. Met name de ploegenachtervolging was een groot succes.

De afsluitende feestavond van 20 april in het clubhuis van de Atletiekvereniging was ook een mooie avond met prijsuitreikingen voor onze clubkampioenen en voor gereden clubrecords en met een huldiging van onze schaatstoppers. Daar kunnen we weer trots op zijn.

Terugblik

Paulien van Deutekom werd 6e op het WK Allround. Aan het WK afstanden nam Paulien van Deutekom eveneens deel. Hier behaalde ze een 5e plaats op de 1500 meter en een 7e plaats op de 3000 meter. In de ploegenachtervolging behaalde ze brons.

Al met al was het een mooi schaatsjaar; we zijn heel wat in het nieuws geweest met de prestaties van onze talentvolste wedstrijdrijders en –rijdsters, hebben veel plezier op het ijs beleefd en hebben genoten langs de kant. Het skeeleren is in opkomst en dit lijkt ook voor veel wedstrijdplezier te gaan zorgen in de zomer.

Bijzondere prestaties in het seizoen 2006-2007

Bernd Zweden NK Allround Junioren ?
Emilie Gale NK Sprint ?
Emilie Gale NK Supersprint ?
Hans Kool NK Supersprint ?
Joeri Siebesma NK Supersprint ?
Joost Kool NK Allround Junioren ?
Linda Bouwens NK Afstanden 16e plaats 1500 meter
Linda Bouwens NK Afstanden 15e plaats 3000 meter
Linda Bouwens NK Allround 18e plaats
Linda Bouwens NK Allround Neo-senioren 3e plaats
Nadine Bruineberg NK Allround Neo-senioren ?
Nadine Bruineberg NK Allround Studenten ?
Niels Verwij NK Supersprint ?
Paulien van Deutekom EK Allround 7e plaats
Paulien van Deutekom NK Afstanden 4e plaats 1000 meter
Paulien van Deutekom NK Afstanden 3e plaats 1500 meter
Paulien van Deutekom NK Afstanden 3e plaats 3000 meter
Paulien van Deutekom NK Allround 4e plaats
Paulien van Deutekom WK Afstanden 5e plaats 1500 meter
Paulien van Deutekom WK Afstanden 6e plaats 3000 meter
Paulien van Deutekom WK Afstanden 2e plaats team pursuit
Paulien van Deutekom WK Allround 6e plaats
Paulien van Deutekom Worldcup 25e plaats 1000 meter
Paulien van Deutekom Worldcup 6e plaats 1500 meter
Paulien van Deutekom Worldcup 9e plaats 3000/5000 meter
Ralf van der Rijst NK Afstanden 18e plaats 1500 meter
Ralf van der Rijst NK Allround 20e plaats
Renske Mulder NK Allround Junioren 3e plaats
Ted-Jan Bloemen NK Afstanden 14e plaats 5000 meter
Ted-Jan Bloemen NK Allround 21e plaats
Ted-Jan Bloemen NK Allround Neo-senioren 17e plaats
Tim Salomons NK Afstanden 8e plaats 500 meter
Tim Salomons NK Afstanden 17e plaats 1000 meter
Tim Salomons NK Allround Neo-senioren 13e plaats
Tim Salomons NK Sprint 14e plaats