16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 00 · geen reacties

Het schaatsseizoen 2007/2008 was voor Schaatsclub Gouda weer een prima seizoen. Daarbij was de wereldkampioenschapstitel van Paulien van Deutekom uiteraard de meest in het oog springende prestatie!

MNSC

Vanaf 2007 is Gouda de openingswedstrijd van de competitie die steevast op 10 of 11 verschillende lokaties in Midden-Nederland wordt verreden. Steeds wisselende parcoursen, van weg- tot baanparcoursen, het geeft deze competitie een uniek karakter. Lees hier meer over de MNSC.

Gouds Sportgala

Het jaarlijkse sportfestijn in Gouda werd op vrijdag, 28 december gehouden in “de Mammoet” en was weer een fantastisch gebeuren voor Schaatsclub Gouda. Eerst werd de vrijwilligerspenning uitgereikt aan Martin Kulik, die al zoveel jaren vele activiteiten voor onze vereniging met enthousiasme doet. Later op de avond werden Paulien van Deutekom en Ted-Jan Bloemen respectievelijk als sportvrouw en sportman van het jaar voor onze regio uitgeroepen. Helaas waren ze zelf niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen, want het NK Allround werd in ditzelfde weekend in Groningen gereden. Zo mochten de trotse moeders van deze winnaars het podium betreden. Zo ook de moeder van Timo Verkaaik, hij was ook genomineerd voor sportman van het jaar! Later stond er een vermakelijk stukje over die “schaatsmoeders” in de krant! In de twee dagen erna reed Ted-Jan zich heel verrassend naar een prachtige 4e plaats, en daarmee naar deelname van het EK! Zo ook Paulien, die deed wat er van haar verwacht werd.

De huldiging van Paulien van Deutekom

Uiteindelijk zorgde Paulien voor een wel zeer prachtige verrassing; ze werd wereldkampioen in Berlijn! En dat moest gevierd worden! De Gemeente Gouda kwam direct in actie en de telefoon stond roodgloeiend bij met name de voorzitter en gelukkig in mindere mate bij de secretaris(!). Radio en TV, dag- en weekbladen, iedereen wilde Paulien interviewen, of anders Schaatsclub Gouda. Het was een drukte van belang in de weken die volgden en het hoogtepunt volgde met de huldiging door de burgemeester op het stadhuis van Gouda op 14 maart. De gemeente pakte uit met een feestje op de Markt, waarbij gretig gebruik gemaakt werd van de ideeën vanuit SC Gouda en de organisatie in handen was van Sport.Gouda en Marketing Gouda. Er was een sportcircuit uitgezet voor met name de jeugd. Verder was er een ballonnenwedstrijd en een optreden van Erik Hulzebosch op het bordes van het stadhuis. Na de officiële ceremonie, waarbij Paulien op een geweldige manier het woord tot alle fans richtte, was er nog een receptie voor genodigden, waarmee het festijn vrolijk en gezellig afgesloten werd. Al met al was het voor ons als bestuur heel bijzonder om mee te maken. Paulien heeft heel wat teweeg gebracht en Schaatsclub Gouda weer duidelijk op de kaart gezet.

Overige zaken

Op 25 januari waren er recordwedstrijden in Heerenveen. Dit was een groot succes. Er zijn 62 persoonlijke records gereden.

Beleidsplan

Het beleidsplan voor trainingsgroepen wedstrijdschaatsen, langebaan en marathon die door de Technische Commissie is opgesteld, heeft een definitieve vorm gekregen.

Trainingskamp te Annen

In de herfstvakantie werd door Jan van de Woerdt een succesvol trainingskamp in Annen georganiseerd voor alle rijders/rijdsters uit Utrecht. Aan het kamp werd deelgenomen door 45 rijders/rijdsters en 8 begeleiders. Het was wederom een groot succes mede door de enthousiaste begeleiders en natuurlijk wederom de kok en kokkin;  Ed en Nellisa Verkaaik. Buiten het trainen op het ijs in Groningen, werd er een buitenspel en zwemmen georganiseerd. Ook werd er een shorttracktraining gehouden. Het kamp werd door de voorzitter met zijn vrouw bezocht, wat zeer op prijs werd gesteld.

Conclusie

Het seizoen is prima verlopen. We hebben onze rijders op een hoger niveau kunnen brengen, waardoor zij zich gewestelijk en landelijk konden meten. Dat alles is mogelijk geworden door de inzet van de vele trainers, coaches, juryleden, ouders en anderen.

Bijzondere prestaties in het seizoen 2007-2008

Bernd Zweden NK Allround Junioren 16e plaats
Emilie Gale NK Supersprint 1e plaats
Joost Kool NK Allround Junioren 9e plaats
Linda Bouwens NK Afstanden 19e plaats 1500 meter
Linda Bouwens NK Afstanden 17e plaats 3000 meter
Linda Bouwens NK Allround 11e plaats
Linda Bouwens NK Sprint 16e plaats
Nadine Bruineberg NK Sprint Studenten 1e plaats
Nadine Bruineberg NK Supersprint 19e plaats
Nynke de Jong NK Supersprint 14e plaats
Paulien van Deutekom EK Allround 2e plaats
Paulien van Deutekom NK Afstanden 1e plaats 1000 meter
Paulien van Deutekom NK Afstanden 1e plaats 1500 meter
Paulien van Deutekom NK Afstanden 3e plaats 3000 meter
Paulien van Deutekom NK Allround 3e plaats
Paulien van Deutekom NK Sprint 4e plaats
Paulien van Deutekom WK Afstanden 5e plaats 1000 meter
Paulien van Deutekom WK Afstanden 2e plaats 1500 meter
Paulien van Deutekom WK Afstanden 2e plaats 3000 meter
Paulien van Deutekom WK Afstanden 8e plaats 5000 meter
Paulien van Deutekom WK Afstanden 1e plaats team pursuit
Paulien van Deutekom WK Allround 1e plaats
Paulien van Deutekom WK Sprint 12e plaats
Paulien van Deutekom Worldcup 9e plaats 1000 meter
Paulien van Deutekom Worldcup 4e plaats 1500 meter
Paulien van Deutekom Worldcup 13e plaats 3000/5000 meter
Renske Mulder NK Allround Junioren 13e plaats
Ted-Jan Bloemen EK Allround 8e plaats
Ted-Jan Bloemen NK Afstanden 9e plaats 5000 meter
Ted-Jan Bloemen NK Afstanden 5e plaats 10000 meter
Ted-Jan Bloemen NK Allround 4e plaats
Ted-Jan Bloemen Worldcup 38e plaats 5000/10000 meter
Tim Salomons NK Afstanden 8e plaats 500 meter
Tim Salomons NK Afstanden 17e plaats 1000 meter
Tim Salomons NK Sprint 14e plaats