16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 00 · geen reacties

Maar liefst drie bestuursleden stoppen met hun activiteiten: Hans van Kersbergen (penningmeester), Willem-Jan Knibbe (secretaris) en Bas Spekreijse. Gretha Bloemen (secretaris) en John Vergeer (penningmeester) vullen de onstane gaten op. Het bestuur heeft besloten skeeleren voorlopig alleen te zien als trainingsactiviteit voor het schaatsen. Een skeelercommissie lijkt hierdoor niet nodig. De financiële huishouding van de club is aan revisie toe.

Jeugdschaatsen

Het jeugdschaatsen kent een wachtlijst van twee jaar. Bovendien is doorstroming van jeugd naar Utrecht slechts beperkt mogelijk door het kleine aantal abonnementen. De jeugdschaatscommissie stelt zo veel mogelijk draaiboeken op om toekomstige bestuursleden een handvat te bieden.  Dit jaar werd het dragen van clubkleding verplicht. Ook de jeugdschaatsleiders werden in clubkleding gestoken.

Vrijwilligerspenning

Jan Soeteman heeft de vrijwilligerspenning van de gemeente Gouda ontvangen. Onder Jan is de jeugdcommissie en het jeugdschaatsen weer tot bloei gekomen. Bovendien is Jan zelf jeugdschaatsleider geworden, terwijl zijn kinderen het jeugdschaatsen ondertussen al ontgroeid zijn.

Lid van verdienste

Jaap Heikoop wordt benoemd tot lid van verdienste. Tot de verdiensten van Jaap voor de club behoren zijn lange (nog voortdurende) staat van dienst voor de club in het algemeen en zijn betrokkenheid bij het opzetten van het jeugdschaatsen in het bijzonder.

Trimmers

Trimmers mogen niet meer meedoen aan clubkampioenschappen. Het besluit van de baancommissie leidt tot heftige discussies. Trimmers zijn immers geen licentiehouders die bijdragen aan de huur van het ijs waarop de clubkampioenschappen worden gereden. Dat vele trimmers ook de kern van het kader van de vereniging vormen speelt hierbij geen rol.

Wieler-/skeelerbaan

In oktober 2000 is begonnen met de aanleg van de wieler- / skeelerbaan. Alleen de elektra is er nog niet. De skeelercommissie moet aan de slag om het gebruik te regelen. Schaatsclub Gouda wordt expliciet genoemd in het convenant tussen Excelsior, Recreatieschap en Gemeente, dus er lijkt geen reden tot ongerustheid. Wij moeten ons wel beraden of wij personele inzet kunnen leveren voor het schoonhouden van de baan (zullen wij sowieso moeten voorafgaand aan de skeelertraining).  Misschien een Melkertbaan? Er moet nog veel werk worden verzet om organisatorisch invulling te geven aan het toekomstige gebruik van de skeelerbaan.

Website

Ed Verkaaik en Peter Jorritsma worden door het bestuur benaderd worden voor het opzetten van een verenigingswebsite.

Bijzondere prestaties in het seizoen 2000-2001

Andrea Nuyt Wereldbeker circuit 7e plaats 500 meter
Andrea Nuyt Wereldbeker circuit 9e plaats 1000 meter
Emilie Gale NK Afstanden 10 plaats 300 meter
Emilie Gale NK Afstanden 8e plaats 100 meter
Emilie Gale NK Supersprint 7e plaats
Gijs Verheijke NK Junioren deelname
Lars Elgersma NK Junioren 9e plaats
Lars Elgersma NK Junioren Sprint 8e plaats
Linda Bouwens NK Junioren 10e plaats
Paulien van Deutekom NK Junioren 2e plaats
Paulien van Deutekom Wereldrecord Neosenioren 10 kilometer
Timo Verkaaik NK Junioren deelname