16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 70 · geen reacties

Door de oliecrisis kwamen we in de problemen met het vervoer naar de ijsbaan.  Men besloot met bussen naar de training te gaan. Om die reden gingen ook  deelnemers en toeschouwers met twee speciale bussen naar de clubkampioenschappen. Op de Utrechtse ijsbaan werd, in navolging van de seniorencompetitie,  gestart met een juniorencompetitie . Deelnemers waren : Gerard van Oosten, Ad Bakker, Rob Boot, Benno Pauw en Rob van der Graaf.

Eerste Alternatieve Elfstedentocht

De eerste Alternatieve Elfstedentocht werd verreden. Zo’n achthonderd Nederlandse schaatsers reisden ervoor naar het Noorse Lillehammer (bron: Volkskrant.nl). Ook  Jan Revet sr. reisde af naar Noorwegen om de toertocht te rijden. Lees hier zijn verslag.

Jeugdschaatsen

In dit seizoen starten er dertig kinderen met schaatsen. Zij rijden van half vijf tot zes uur in Utrecht. De kosten hiervan bedragen 30 gulden.

Voetbal

Er werd ook gevoetbald bij Schaatsclub Gouda. Een dames- en  een herenteam namen het op tegen twee teams van de Goudse handbalvereniging Vires.

Stickers

De vereniging probeerde 1000 stickers met ons clubembleem te verkopen. De opbrengst werd besteed aan jeugdactiviteiten.

Juniorenverdeling

De juniorenverdeling zag in die tijd wel wat anders uit, als volgt:

  • Aspiranten (12, 13 & 14 jaar)
  • Junioren B (15 & 16 jaar)
  • Junioren A (17 & 18 jaar)

Als peildatum werd 1 april aangehouden. De aspiranten werden in twee groepen verdeeld, namelijk Aspiranten-A (12 jaar), en Aspiranten-B (13 & 14 jaar).

Clubblad

Bij de rubriek “vraag en aanbod” in het clubblad troffen wij de volgende advertentie aan. Adriaan van de Want heeft:

‘TE KOOP:
1 Odlotrui en broek in clubkleuren
MAAT: ADRIAAN!”

Bijzondere prestaties in het seizoen 1973-1974

Jan Bazen WK Sprint (Innsbruck) 12e plaats