16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 90 · geen reacties

Voorzitter Hugo Vos blikt als volgt terug op het seizoen 1999/2000:

Onze club staat als een prachtige diepgewortelde boom meer dan 35 jaar oud. Een boom die prachtige vruchten draagt en voortbrengt. Wat te denken van een Nederlands kampioene in de persoon van Andrea Nuyt. Een clubkampioenschap met meer dan 80 persoonlijke records. Een nieuwe selectie jeugd die erg goed presteerde. Gaat het dan alleen om presteren? Enkelen vinden van wel, anderen weer niet. […] Gelukkig zijn er altijd weer mensen, zeker ook binnen onze club, die hun steen of steentje bijdragen om er voor te zorgen dat die condities er zijn. Achter de schermen, zeg maar aan de wortels van de boom, gebeurt heel veel. De club de juiste voeding geven zodat zij tot grote bloei komt. Dat betekent elkaar niet overvragen maar tegelijkertijd ook afspraken nakomen. Het is een zoektocht naar de juiste balans.

Feestavond

Het organiseren van een feest komt al jaren maar niet van de grond. Paulien van Deutekom en Niels de Jager bieden aan een feestavond te organiseren, mits zij ook een beroep kunnen doen op een aantal ouderen. Fair deal! Er meldden zich echter geen kandidaten.

Skeelerbaan

De stand van zaken op de skeelerbaan. Er lijkt sprake te zijn van bodemverontreiniging en de procedures daaromheen lijken nog steeds de belangrijkste obstakels voor de aanleg. Alle bezwaren zijn tot nu toe ongegrond verklaard en alle bouwvergunningen zijn inmiddels in procedure, maar er blijkt nu nog een gat van 2 ton in de begroting te zijn. Schaatsclub Gouda biedt aan in ieder geval mee te willen denken over hoe dit gat te vullen. Wanneer alle juridische procedures zijn afgerond ontstaat er een probleem met de aannemer: hij is niet langer bereid het werk voor het oorspronkelijk overeengekomen bedrag uit te voeren. Wederom complicaties. En wachten…

Clubkleding

De clubkleding wordt verplicht. Hoewel niet iedereen het er mee eens in gaat een ruime meerderheid met het voorstel akkoord. Er worden afspraken gemaakt over kleuren, logo en kleding. Het is de bedoeling dat in het seizoen 2002/2003 iedereen in clubkleding rijdt.

Bijzondere prestaties in het seizoen 1999-2000

Andrea Nuyt NK Afstanden 1e plaats 100 meter
Andrea Nuyt NK Afstanden 1e plaats 300 meter
Andrea Nuyt NK Afstanden 1e plaats 500 meter
Andrea Nuyt NK Afstanden 2e plaats 1000 meter
Andrea Nuyt NK Sprint 1e plaats
Andrea Nuyt WK Afstanden 4e plaats 1000 meter
Andrea Nuyt WK Afstanden 9e plaats 500 meter
Andrea Nuyt Worldcup 5e plaats 1000 meter
Andrea Nuyt Worldcup 5e plaats 500 meter
Emiel de Jager NK Afstanden 8e plaats 500 meter
Emiel de Jager NK Afstanden 9e plaats  1500 meter
Emiel de Jager NK Allround ?
Emiel de Jager NK Sprint 9e plaats
Ilse van der Gaag NK Allround Neosenioren 9e plaats
Lars Elgersma NK Sprint 5e plaats
Lars Elgersma NK Sprint Junioren 12e plaats
Paulien van Deutekom NK Afstanden 10e plaats 3000 meter
Paulien van Deutekom NK Afstanden 11e plaats 1500 meter
Paulien van Deutekom NK Allround Junioren 6e plaats
Paulien van Deutekom NK Sprint Junioren 5e plaats
Paulien van Deutekom Wereldrecord Junioren A op de 10 kilometer 15.43.75