16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 90 · geen reacties

Trainer Ad Hoeboer vertrekt. Zijn vertrek wordt opgevangen door te schuiven in de bestaande trainingsgroep van Sylvia Gründlehner. Ook zal Huib van der Starre samen met Peter van Leeuwen een groep gaan trainen. Daarnaast is ook Bert Maas bereid om een groep te trainen en gaat bovendien de trainerscursus volgen.

De exploitant van de ijsbaan besluit op de woensdagavond een publieksuur in te roosteren. Hierdoor moeten er velen op ongunstige tijden gaan trainen.

In het kalenderjaar 1990 vonden er twee clubkampioenschappen plaats vonden. Op 11 februari en op 23 december. Het deelnemersveld bij de eerste was beduidend hoger met 135 deelnemers tegen een kleinere groep in december.

Voetbalclub?

Op 26 mei vindt het derde Schaatsclub Gouda Voetbaltoernooi plaats. Er was ook een zaalvoetbaltoernooi in Assen en een voet- en volleybaltoernooi in Deventer. Het Gouden Zadel ging dit seizoen naar Mark Dorsman. Hij bleek de beste in kanovaren, veldloop, kegelen en tafeltennis.

Jeugdschaatsen

Het aantal jeugdschaatsers groeit weer. Er wordt een plan gemaakt voor een draaiboek voor de beginnende jeugdschaatsleider. Bep van der Spek is de auteur van het boek dat aan alle jeugdschaatsleiders wordt uitgereikt en waarvan nuttig gebruik wordt gemaakt. Geconstateerd wordt dat de overgang naar de trainingsgroep niet harmonieus verloopt. Het zou nog twee jaar duren voordat hier wat aan gedaan wordt.  De uitreiking van de diploma’s is voor het eerst in het subtropisch zwembad ‘De Sniep’. Dit is een succes en wordt tot op heden ieder seizoen herhaald. Er werd dit seizoen twee keer op natuurijs gereden.

Nieuwe redactie

Jan en Rob Revet dragen het stokje over aan Erik Tober, Richard Heikoop en Ineke Veldhorst. Bram Romein en Nic Fase bleven bij de redactie betrokken.

Bijzondere prestaties in het seizoen 1990-1991

Andrea Nuyt NK Afstanden 500 meter 13e plaats
Monique Cammeraat NK Allround 9e plaats
Colinda den Dijker NK Allround 10e plaats
Marijke Kulik NK Allround 22e plaats