16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 80 · geen reacties

Het aantal jeugdleden loopt terug ten gevolge van enkele zachte winters. Dit seizoen zijn er 103 jeugdleden ten opzichte van 130 eerder. Bovendien stroomden veel oudere jeugdschaatsers door naar Utrecht. Er zijn sterke aanwijzingen dat de Weena-ijsbaan in Rotterdam volgend jaar gaat sluiten.

Ook wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de slepende soap die droogtrainingsaccommodatie heet. Weer is de atletiekbaan in de winter niet beschikbaar. Na overleg met de gemeente krijgen we het halfverharde veld bij De Mammoet toegewezen. Op voorhand is duidelijk dat dit veld bij slechte weersomstandigheden niet te gebruiken valt.

Zomeractiviteiten

Er werd weer volop gestreden om het Gouden Zadel. De competitie bestond uit wielrennen, kanovaren, kegelen en een veldloop. Erik Tober bleek het meest all round. En er werd weer veel gevoetbald. Er werd meegedaan aan een zaalvoetbaltoernooi in Assen, er was een clubontmoeting met de IJsclub Alblasserwaard en het Tweede Schaatsclub Gouda Voetbaltoernooi werd georganiseerd, en gewonnen door de Hardrijders Club Heerenveen, met onder andere Geert Kuiper en Jan Ykema. Uit het aantal uitnodigingen voor schaatsontmoetingen in de winter mag worden afgeleid dat het voetbaltoernooi als promotiemiddel voldoet.

Clubkleding

Het bestuur spreekt over sponsoring door Ben de Bruin Sport. Zij stemt in met  rode t-shirts, maar wil graag een lijn voor de selectie en de jeugdselectie. Ook is er instemming over de jacks. De lange discussie over de aanvullende gelden en de voorwaarden brengen het bestuur echter niet op één lijn. Voorlopig kunnen de besprekingen met Ben wel worden voortgezet.

Baankampioenschap mini-marathon

In Utrecht vond ook een baankampioenschap mini-marathon voor jeugdschaatsers plaats. Bij de jongens tot en met 11 jaar gingen de drie eerste prijzen naar Schaatsclub Gouda.

Bijzondere prestaties in het seizoen 1989-1990

Colinda den Dijker NK Junioren 6e plaats
Andrea Nuyt NK Kortebaan 3e plaats
Monique Cammeraat NK Junioren 9e plaats
Don Vermeulen NK Kortebaan Junioren 7e plaats