16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 80 · geen reacties

Friedel Slappendel, Huig Bongers, Huib Tober, Joop Scholten en Jan Vermeulen vormen de jubileumcommissie die zich bezighoudt met de viering van het vijfde lustrum. Er verscheen een speciaal boekwerk, waarin 25 jaar schaatsclub werd beschreven. De viering vond plaats tijdens een drukbezochte receptie. Daarnaast was er een spellenmiddag voor de jongste jeugd en een disco voor de oudere jeugd.

Bekijk hier het jubileumblad (pdf, 6 MB)

Clubblad

Het clubblad werd dit jaar vervangen door een exemplaar met moderne herkenbare kleuren. Rob en Jan Revet vormen de redactie. Het ontwerp van de nieuwe omslag was van Rob Veelenturf.

Jeugdschaatscommissie

Een nieuwe jeugdschaatscommissie treedt aan en wordt direct geconfronteerd met ijsproblemen Gedacht wordt aan Den Haag, Utrecht of Capelle. Gevorderde jeugdschaatsers gaan nu naar de Uithof en de beginners schaatsen op de overdekte 300 meterbaan in de Weenahal in Rotterdam. Er worden veel nieuwe activiteiten gestart. Er werd deelgenomen aan het KNSB kamp in Assen. Er was een mini-marathon in Utrecht, een mini-elfstedentocht in Rotterdam en er vond weer een clubontmoeting met Vught plaats. Er starten 2 werkgroepen voor het maken van draaiboeken. Een voor de clubontmoeting en een voor natuurijs-activiteiten.

Jan Heysteeg en Ed Teunissen behalen het trainersdiploma. Schaatsclub Gouda zal nog lang plezier hebben van deze twee jeugdschaatsleiders.

Skeelerbaan in Gouderak

In Gouderak wordt de Zellingwijk (gifwijk) waarschijnlijk geheel geasfalteerd in afwachting van de definitieve plannen aldaar. Daarbij overweegt men een gedeelte als skeelerbaan in te richten.

IJsbaan Capelle a/d IJssel

De allergrootste wens, een ijsbaan in de nabije omgeving (Capelle a/d IJssel) gaat helaas niet in vervulling. Door o.a. de vele bezwaarschriften van de bouw ontstond er grote vertraging en daarmee ging ook veel geld verloren. De vergunningen waren inmiddels rond, maar drie miljoen gulden aan subsidie is vervallen omdat niet tijdig met de bouw werd begonnen. Toch geven de plannenmakers de moed nog niet op.