16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 80 · geen reacties

Opvallend is het aantal trimmers of toerschaatsers binnen de vereniging. Hoewel Schaatsclub Gouda een vereniging is “welke het hardrijden op de schaats wil bevorderen” dient volgens het bestuur met deze verschuiving  in de toekomst rekening gehouden te worden. Ook de KNSB wil hierop inspelen door de invoering van een toerlicentie. Het aantal slapende leden blijft vrij groot, namelijk 75 personen.

Het blijft onrustig rond de locatie voor droogtrainingen. We kunnen in de winter niet op de atletiekbaan terecht. Helaas laat de staat van het halfverharde veld in Oosterwei ook te wensen over.

De opkomst en motivatie bij de selectietrainingen is te matig naar het oordeel van trainer Peter van Leeuwen. Zonder opgaaf van redenen worden ook de Panbostrainingen niet bezocht. Voorgesteld wordt een bijeenkomst te organiseren, waarbij de selectie, Peter van Leeuwen en een bestuursafgevaardigde aanwezig zijn.

De technische commissie werkt aan nieuwe clubkleding. Er wordt een voorstel aan de leden voorgelegd, maar dit wordt afgewezen.

De competitie om het Gouden Zadel bestaat uit wielrennen (tijdrit en afvalrace), kanoën, tafeltennis en een veldloop. Gert-Jan Twigt gaat er met de eindoverwinning vandoor. De nieuwe leden van de ontspanningscommissie doen uitstekend werk en blijken goede ideeën te hebben.

De slotavond werd gehouden in de Unie in Waddinxveen. De avond werd gevuld met muziek, bingo en een verloting.

Jeugdschaatsen

In januari hebben de jeugdschaatsers getraind op de landijsbaan in Reeuwijk en op de Rotte in Zevenhuizen. Ook zijn er op de landijsbaan in Reeuwijk jeugdschaatswedstrijden tussen Gouda en Woerden gehouden. Hieraan hebben ongeveer 130 kinderen deelgenomen, die allemaal een medaille en een consumptie hebben gehad.

Acht jeugdschaatstrainers behaalden het trainersdiploma. Een aantal van hen heeft de ambitie om door te gaan voor het A-diploma.

Jaap Heikoop stopt met de jeugdschaatscommissie.

IJsbaan Capelle a/d IJssel

De ijsbaan in Capelle aan de IJssel gaat waarschijnlijk toch door. Tot nu toe zijn alle bezwaarschriften verworpen en de verwachting is dat er na de bouwvakvakantie gestart kan worden met de bouw. Het komende seizoen zal er echter nog niet geschaatst kunnen worden, zeker niet in clubverband. Er zullen besprekingen over het gebruik van de ijsbaan worden gepland.