16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 80 · geen reacties

De club telt nu 330 leden, waarvan 100 jeugdschaatsers.

De trainingen worden verzorgd door Huib van der Starre, Piet de Roon, Thomas Henrich, Jaap Heikoop, Irma van Kessel, Gerrit Borsboom, Lous van Eijk, Peter van Leeuwen, Leo van Oosten en Bob Geelkerken.

Het cubblad krijgt een naam: Op gladde ijzers. De naam werd bedacht door jeugdschaatser Trudy Metselaar. Trudy schrijft hierover:

“Dat was spannend in de bus laatst, want meneer Maas gaf mij het boek, niet over een nacht ijs. Omdat ik de naam van het clubblad bedacht had. Nu iedereen bedankt hoor. Het is erg mooi”.

De jeugdschaatscommissie constateert nuchter dat er op 6 november niet geschaatst kon worden omdat de machinekamer in brand stond. De groep bestond dat jaar uit 55 kinderen. Er was een bezoek van Sinterklaas, en werd genoten van diplomaschaatsen en mini-elfstedentocht. Over het E-diploma wordt veel gediscussieerd. Dit houdt pas op als in het seizoen 96/97 het F-diploma wordt geïntroduceerd.

Ingrid Paul beschrijft haar trainingskamp met jong oranje onder leiding van Eddy Verheyen. Bij thuiskomst bleek waarom haar sporttas zo zwaar was. Er zaten twee grote bakstenen in. Waarop Ingrid schrijft:

“Tja, zoiets kan gebeuren”

Minder geluk bij de clubkampioenschappen dit jaar. Sneeuw en een harde wind, dus weinig PR’s en CR’s en geen derde afstand. Deze zou later verreden worden.

Peter van Leeuwen is de eerste senior die zich weet te kwalificeren voor een NK Allround. Peter plaatst zich als 26e en behaalt uiteindelijk de 21e plaats in het eindklassement. Hij beschrijft zijn ervaring als volgt:

“Leuk, Ontzettend leuk, Onwijs.
Een Ervaring, Een Eer, Op de T.V.
Roes, Dit is ’t nou, Een Kick, Voldaan.
Begonnen als 26ste.

Winnen
is slechts een kwestie
van een juiste selectie
van de te observeren tegenstander(s).
Geeindigd als 21ste.

Joepie…!!!, gewonnen!”

Bijzondere prestaties in het seizoen 1982-1983

Ingrid Paul NK Allround Junioren 1e plaats
Peter van Leeuwen NK Allround 21e plaats
Jolanda van Vliet NK Allround Junioren ?
René van Oosten NK Allround Junioren ?