16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 80 · geen reacties

De secretaris heeft een onderzoek gehouden naar de tijd die alle vrijwilligers besteden om het 100 jeugdschaatsers en 130 licentiehouders mogelijk te maken om actief te sporten. Hij komt daarbij op een totaal van 7900 uren. Hetgeen neerkomt op vijf volledige dagtaken!

Omdat in Reeuwijk de atletiekbaan gerenoveerd wordt verplaatst de droogtraining zich weer naar het gravelveld in Oosterwei. Naar verluidt wordt in oktober de eerste paal voor het nieuwe sportpark in het Groenhovenpark geslagen.

Wedstrijdcommissie of technische commissie

Enkele leden zien liever een wat andere taakstelling van de wedstrijdcommissie, zoiets als een “technische commissie”. Mogelijk dan ook met een andere bemanning. Op voorstel van de voorzitter zal er gedurende het seizoen wel over een nieuwe aanpak gedacht kunnen worden, maar zal de huidige samenstelling nog minstens het komende seizoen doorgaan.

Een nieuwe naam voor het clubblad

Trudy Metselaar bedacht met “Op gladde ijzers” de beste naam voor ons clubblad. Althans, volgens het oordeel van de jury bestaande uit Huig Bongers (redacteur), Fons van Kessel (hoofdredacteur), Huib van der Starre (erelid) en Remco Wolthers (voorzitter).

Zomeractiviteiten

Anton Eikelenboom won het nieuwe onderdeel van het Gouden Zadel, het klaverjassen. Zijn broer Pieter won het eindklassement. Een team van Schaatsclub Gouda liep de “Veluweloop” en werd 11e van de 106 ploegen.

Jeugdschaatsen

Om het groeiend aantal jeugdschaatsers plaats te kunnen bieden gaat men dit seizoen voor het eerst met een groep kinderen naar Utrecht (48) én met een groep naar Den Haag (51). De ontwikkeling van het aantal jeugdschaatsers baart de jeugdschaatscommissie zorgen. Het ziet er niet naar uit dat er op korte termijn in de regio banen bij komen.

De bussen op zaterdagmiddag zijn soms erg lelijk en soms veel te mooi. De kinderen weten dan niet goed waar ze aan toe zijn (niet elke chauffeur reageert even aardig). Gezien het feit dat de kosten naar verhouding laag gehouden kunnen worden, meent het bestuur toch de goede relatie met de Fa. Huurman te moeten handhaven en derhalve wat te geven en nemen.

Het honderd jarig jubileum van het gewest Noord-Holland / Utrecht wordt gevierd met een jeugd Elfstedentocht.

Mooie resultaten voor Goudse junioren

Irma van Kessel werd Nederlands Kampioene bij de Nederlandse Kampioenschappensprint voor studenten. Sylvia Grundlehner werd 2e. Adri Henrich 10e bij de heren en Rene van Oosten 12e. Ingrid Paul rijdt het 500e clubrecord. Moniek de Knikker won zowel de Fons van Kesselbeker als de Piet van Oostenbeker.

Diploma

Thomas Henrich slaagde voor het officiële starters-diploma.

Meer ontspanning gewenst?

Er ontstaat discussie over de activiteiten van de ontspanningscommissie: Het aantal bezoekers op de slotavond (80 à 90) is ronduit teleurstellend vindt men. Een lid meent dat ook de regeling rond het Gouden Zadel zou moeten veranderen (meer deelname, meer publiek), anders lijkt handhaven niet zinvol. De voorzitter pleit voor blijven proberen in het kader van een goed verenigingsbeleid.

Bijzondere prestaties in het seizoen 1988-1989

Joop Paul NK Junioren 18e plaats
Jolanda van Vliet NK Junioren ?