16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 80 · geen reacties

Er wordt nog steeds met argusogen naar de ontwikkelingen rond een mogelijke trainingsaccomodatie in het Groenhovenpark gekeken. Er wordt gesproken over gezamenlijke ontspanningsruimten. Deze zouden echter op eigen kosten van de deelnemende verenigingen moeten worden gebouwd. Ondertussen blijven we gebruik maken van de atletiekbaan in Reeuwijk.

Vele activiteiten

En we waren actief in seizoen 1980-1981! Een bingo-dansant ter afsluiting van het jaar. Een bowlingmiddag voor junioren. Er werd gevoetbald tegen DONK en op het toernooi van IJBM. Er was een spellenmiddag voor de jeugdschaatsers en de competitie om het Gouden Zadel bestond uit fietsen, kanovaren, kegelen en kaarten. Leo van Oosten won het overall klassement.

Clubkampioenschappen

Wederom was er gemor over deelname aan de clubkampioenschappen. Niet alle leden mogen zomaar meedoen. Alle leden toelaten, zelfs niet-actieven, zou volgens de reglementen wel kunnen maar lijkt in de praktijk niet haalbaar. De onvermijdelijke discussie over wat dan exact actieve leden zijn volgt hier natuurlijk direct op.

Sporthuis Revet

In Sporthuis Revet werden de bekers, medailles en vaantjes van de Schaatsclub Gouda in een vitrine op de schaatsafdeling geplaatst.

Diploma

Jan Gründlehner was geslaagd voor het diploma “nationaal scheidsrechter” van de KNSB

15 jaar clubblad

Ter gelegenheid van 15 jaar clubblad schreef Frank Lof over de historie van de club. We hebben er dankbaar gebruik van gemaakt.

Sportvrouw van het jaar

Bij de “Sportvrouw van het jaar” verkiezing in Gouda werd Ittsje Wolthers op de derde plaats gekozen.

Jeugdschaatsen

Ook toen al werd iets extra’s gedaan met Sinterklaas. Eén van onze allertrouwste adverteerders in het clubblad, de heer Holthuyzen, heeft twee kinderen bij het jeugdschaatsen zitten. Deze mochten ter gelegenheid van Sinterklaas aan alle jeugdleiders van groep Utrecht een banketletter geven. Huig Bongers krijgt de banketletter op het ijs uitgereikt en blijft ermee rondschaatsen, totdat… hij er bovenop valt! Gelukkig smaakt een platte banketletter ook…

Jeugdschaatser Anke Revet kwam met een kritisch nootje in het clubblad:

“Aan meneer Lof, van het clubblad. Ik heb een mededeling. Ik ben niet op 3 maart jarig maar op 16 februari. En ik heet geen Luke. Maar Anke. En Rob heeft er twee keer niet in gestaan. Ik heb dit jaar fijn geschaatst met meneer Teunissen. Hartelijk bedankt, van Anke Revet”

Afsluiting seizoen

Met een omnium werd zondagavond 15 maart het seizoen op de Utrechtse ijsbaan afgesloten. Gouda deed met 8 teams mee. Met veel inzet werd er gestreden,maar er werd ook veel gelachen, vooral om de gekostumeerde teams van de junioren.

Bijzondere prestaties in het seizoen 1980-1981

Irma van Kessel  NK Junioren  9e plaats
Sylvia Gründlehner  NK Junioren  11e plaats
René van Oosten  NK Junioren  15e plaats
Jolanda den Ouden  NK Junioren  22e plaats
Ingrid Paul  NK Junioren  31e plaats
Edwin Kerver  NK Junioren  33e plaats