16 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 70 · geen reacties

Het zoeken naar goede accommodatie voor droogtraining blijft. Hoewel er prettige contacten zijn met de Goudse Sportstichting en de gemeente zullen wij het vooralsnog moeten doen met de atletiekbaan in Reeuwijk. Wel bestaat de mogelijkheid om medegebruiker te worden van de nieuwe atletiekaccommodatie in het Groenhovenpark, waarvan de aanleg vordert. Het bestuur koestert de hoop dat hier in samenwerking met de atletiekvereniging een bescheiden verenigingsgebouw tot stand kan worden gebracht.

Gouden Zadel

Het nieuwe onderdeel van het Gouden Zadel, het kanovaren, werd gewonnen door Wim van Duuren met Bob Geelkerken, Huig Bongers, Frans de Jong, Piet de Roon, Dick van der Starre en Leo van Oosten op de volgende plaatsen. Bob Geelkerken wist het eindklassement te winnen.

Jaap Heikoop

Op 21 september kwam Jaap Heikoop tijdens een fietsrit ter hoogte van Vleuten ongelukkig ten val. Het resultaat was een gebroken kaak, een gebroken neusbeen, een gescheurde bovenlip en vele schaafplekken en kneuzingen. Jaap zou gelukkig weer helemaal herstellen.

Uitwisseling schaatsjeugd

Oud-voorzitter Jan Revet sr heeft in het Noorse Kongsberg contact gelegd met de plaatselijke sportvereniging. In overleg met het bestuur zal hij trachten dit contact te verstevigen zodat er wellicht een uitwisseling van schaatsjeugd plaats kan vinden. Naar verluidt zou ook de gemeente dit initiatief willen steunen.

Gedonder in de bus

Gedonder in de bus is ook niet van gisteren. Namens het bestuur schrijft Jan Gründlehner in het clubblad:

“Er is al een keer gewaarschuwd, maar het schijnt niet te helpen. De busonderneming heeft weer geklaagd over baldadige junioren. Zaterdagmorgen junioren.

Loopt het weer uit de hand, dan lopen jullie de kans één of meer keer niet mee te mogen.” … “De volwassenen in de bus zijn geen oppassers. Ze zijn er om jullie te helpen bij het schaatsen.”

Clubkampioenschappen

De clubkampioenschappen konden helaas niet op een avond gehouden worden. Noodgedwongen moesten we ’s morgens van 7.30 – 10.00 een gedeelte afwerken en ’s avonds van 17.30- 20.30 het tweede gedeelte. Benno Pauw werd 1e bij de Utrechtse politiekampioenschappen.

Nieuwe trofee

Piet van Oosten besloot een wisselprijs beschikbaar te stellen. Deze trofee zou jaarlijks worden toegekend aan de junior, die in een seizoen zijn of haar persoonlijk record op de 500 meter het meest heeft verbeterd in vergelijking met het voorafgaand seizoen. John Noorlander was de eerste winnaar van deze trofee met een verbetering van 13.3 seconden.

Jeugdschaatsen

Jeugdschaatser Francoise schrijft in het clubblad:

“Ik ga elke zaterdag naar schaatsen. Dat is erg leuk hoor. Ik heb al één vriendin, dat is Judith. We zitten in de groep van meneer Slappendel en meneer Gans. We doen allerlei leuke dingen, zoals schaatszit en slalom. En een baantje van 400 meter! We gaan met de bus naar Utrecht en dat is me toch een gezellige boel. Ik kan nog niet men schaatsen onder binden, maar dat is niet zo erg dat leert men vader me wel.”

En er werd weer geschaatst op natuurijs. 100 jeugdschaatsers reden de Molentocht. De jongsten reden 15 kilometer, de oudsten 30. “Over de gehele baan zag men de ons welbekende rode jacks.” Een prettige verrassing was de traktatie onderweg van Piet van Oosten.

Wedstrijden

Jan Vermeulen werd dit jaar kampioen kortebaan van het gewest Zuid Holland. Irma van Kessel reed tijdens een selectiewedstrijd voor de Nederlandse kampioenschappen als eerste van de Schaatsclub Gouda haar 50e clubrecord. Irma van Kessel en Sylvia Grundlehner kwalificeren zich voor het NK.

Bijzondere prestaties in het seizoen 1978-1979

Ingrid Paul NK Junioren 16e plaats
René van Oosten NK Junioren 13e plaats
Sylvia Gründlehner NK Junioren 13e plaats
Irma van Kessel NK Junioren 15e plaats
Marius de Bruyn NK Sprint Junioren 7e plaats