15 maart 2011 · in Jaaroverzicht, Jaren 60 · geen reacties

Redelijkheid

Eén van de oprichters, de heer De Redelijkheid, was naast voorzitter ook trainer. Toen Hans van Adrichem zijn trainersdiploma haalde werd deze door de leden als nieuwe trainer naar voren geschoven. Hierop begon de heer de Redelijkheid, met instemming van het bestuur, een training in Lekkerkerk als onderafdeling van Gouda.

De ontstane moeilijkheden werden groter toen het bestuur besloot een feestavond in Lekkerkerk te organiseren, als dank voor een ontvangen subsidie van de ijsbond Krimpenerwaard. Lekkerkerk was voor de Gouwenaars moeilijk te bereiken. Zij vonden de subsidie maar een pleister op de wonde in verhouding tot de eigen kosten.

De spanning liep dusdanig op dat voorzitter De Redelijkheid aan het einde van het seizoen niet op de ledenvergadering verscheen. Er ontstond hierna een hele strijd om het voorzitterschap. Pas na een tweede verkiezingsronde werd Friedel Slappendel als voorzitter gekozen.

Losgemaakt

De groep Lekkerkerk had zich door afwezigheid van de heer De Redelijkheid los gemaakt van Gouda en werd een zelfstandige vereniging. De Schaatstrainingsvereniging De Lekstreek was een feit!

En verder…

De penningmeester kon door tijdgebrek nog geen precies overzicht van de financiële toestand van de vereniging geven, maar gaf als zijn mening te kennen dat de zaak wel draaide.

Het bestuur presenteert het plan om op 29 december 1964 een trainingsreis naar Deventer te ondernemen. Kosten fl. 8,50 per persoon.

Bij de bespreking van de clubkampioenschappen lange- en kortebaan, werd besloten om voor de langebaan Lekkerkerk boven de Reeuwijkse plas te verkiezen, terwijl voor de kortebaan tussen de vele gegadigden in bijzijn van het bondsbestuur geloot zal worden.

Een voorbeeld van de uit te reiken diploma’s A en B, met vermelding van de prestaties werd getoond.

Het gebruik van chronometers kwam ter sprake, waarbij werd overwogen er één aan de heer van Adrichem te schenken als dank voor zijn werkzaamheden.